Slider Image

Artificiell Intelligens

AI, skapas för att lösa uppgifter som att köra bil, känna igen ansikten och översätta språk. Mänsklig intelligens hjälper oss att dra lärdom av erfarenheter och utveckla vårt tänkande.
Kan en konstgjord intelligens klara det?
Vad är egentligen AI?

Slider Image

Maskininlärning

Alla datorprogram består av algoritmer och lite förenklat kan man säga att en algoritm är en uppsättning av instruktioner med vilka problem löses. AI konstruerar istället sina egna regler utifrån informationen den hanterar. Och lär sig själv på vägen, så kallad maskininlärning.

Slider Image

Neurala nätverk

Hur fungerar artificiell intelligens, AI, i praktiken? Neurala nätverk skapar precis som andra AI-system egna regler genom maskininlärning. Men kan hantera ännu mer komplex information än tidigare AI, och tränas att själv dra slutsatser.

Slider Image

Självständiga system

Hur kan artificiell intelligens köra bil? I ett självkörande system där fordonen kommunicerar med varandra, skulle dagens trafikköer vara ett minne blott. Men det finns stora utmaningar kring träning av automatiserade system i en verklig miljö. Vill vi ha system i trafiken som inte är färdigtränade?

Slider Image

Risker och etik

Artificiella intelligenser, AI, lär sig av datan den hanterar. Tränas den på felaktig information så gör den fel. Även om vi upplever informationen som korrekt, så kan den vara full av mänskliga värderingar, vilka i sin tur påverkar AI:ns beslut.

Slider Image

Jobb och Fritid

Hur kommer artificiell intelligens att påverka vårt arbetsliv? Historiskt har den tekniska utvecklingen lett till att enklare manuella arbeten har försvunnit men även att nya arbeten har ersatt de gamla, dock med en högre komplexitet med krav på högre utbildning.

Slider Image

Demokrati

Kan artificiell intelligens påverka vår demokrati? Idag används smarta algoritmer på många sociala plattformar, för att sålla fram (eller sålla bort) önskad information. Vem styr egentligen våra val, och vad skall vi vara uppmärksamma på?

Slider Image

Superintelligens

Är den självmedvetna generella artificiell intelligensen, AI, något gott eller något ont? Det finns enorma möjligheter med allt mer avancerad AI, kanske kan vi lösa åldrandets gåta. Men också faror, om den skriver om sin egen kod när människan står i vägen.

Föregående
Nästa
Video preview

Artificiell Intelligens

Video preview

Exploring Iceland

Video preview

Vintage architecture is still awesome in 2016

Video preview

Självständiga system

Video preview

Risker och Etik

Video preview

Jobb och fritid

Video preview

AI och Demokrati

Video preview

Superintelligens

New app available

Expedita sed, sint facere minus quis velit neque reiciendis, error omnis, voluptatibus culpa nobis quibusdam, ex officiis.

  • Highly optimized

  • Instant feedback

  • Handy features

  • Awesome support

0

Mobile app downloads

0+

Instagram followers

0+

Youtube followers

0+

Facebook followers