RSMH Kungsholmen

RSMH Kungsholmen.

article image

Välkommen till RSMH Kungsholmen,

RSMH Kungsholmen ”Ljuspunkten” Är en innerstads förening som är belägen intill St. Görans sjukhus. Nära till Fridhemsplans- och Stadshagens tunnelbanestationer. Tyngdpunkten på verksamheten är kamratstöd, friskvård och återhämtning.

Föreningens lokal med kansli som ligger på Sankt Görans gata 114 (mittemot akuten på sankt görans sjukhus) har öppet måndag till torsdag 14-18 och fredagar 14-16. Vi har en anställd som är på plats dessa tider. Övrig tid samt helger är det medlemmar som sköter öppethållandet.

Telefonnummer 08-13 19 64. Lämna meddelande på telefonsvarare då den anställde inte alltid är på kontoret. Lämna telefonnummer på svararen om du önskar bli återuppringd.

Vi har bland annat: självhjälps kurs MIX en självhjälps grupp för personer med egen erfarenhet av psykiska besvär och till närstående tillsammans. Måleri/bild varannan lördag, bad på badhus, cinematek och 12-stegs aktiviteter.

Målargrupp: ring 08-13 19 64 till Kansliet och anmäl intresse

AA Sjukhusgruppen 19.15-20.15
www.aa.se 08-7203842

AA Early Bird Lördagar och söndagar 10-11 kontaktperson Magnus 0705-113061

SLAA onsdagar 7.30- 8.30
www.slaa.se/

Självhjälps gruppen MiX (en grupp för själverfarna och anhöriga tillsammans) varannan tisdag kl 18.30-20.30 kontaktperson Johan; 0735-297959

Skansen kort. Om ni är en grupp på minst tre personer kan ni komma till lokalen och låna föreningens skansenkort på 48 timmar. Den möjlig gör inträde för grupp på max 15 pers.

Kort till Waxholms båtarna. Utflykt med Waxholms bolaget kan göras efter överenskommelse. Kom till lokalen och framför dina önskemål.

Cinemateket varje fredag 16.05 till ca 19. Kontakta kansliet för uppdaterad information om filmval och tider. Vi har SF Anytime, Netflix, Disney+ och Drakenfilm. Den sistnämnda är en strömnings tjänst som erbjuder högklassiga kulturella filmer utvalda av Göteborgs filmfestival. Hör av dig om filmönskemål! Föreningen tillhandahåller biogodis i form av chips och läsk varje fredag från kl 16.05.

Lokalen. Vi har gratis WiFi och datorer till utlåning, Skrivare och kopiator vid behov. Ett stort allrum med 55``tums storbilds tv. Motionsrum med hantlar, cykel, pilatesboll och boxsäck. För den som bara vill sitta och umgås har vi ett batteri med sällskapsspel inklusive schack, backgammon och spelkort.

Som medlem får du löpande information om våra aktiviteter via en sms tjänst (supertext) och gratis prenumeration på RSMHs tidning Revansch. Du får vara med på medlemsmöten och föreslå saker och aktiviteter och delta i gemensamma firanden av svenska högtider såsom påsk, jul och midsommar. Det kostar 150kr/år att vara medlem. Betalas via plusgiro: 438674-4 eller Swish. Swish nummer: 123 031 41 04 Om du swishar skriv namn, adress och e-postadress i meddelande fältet. Du kan även komma till lokalen på sankt göransgatan 114 och betala kontant och få kvitto

Måndagar har vi mingel måndag. Då är lokalen öppen för alla mellan kl 14-18. Du behöver inte vara medlem. Ta med en kompis! Vi bjuder på fika och/eller frukt utan kostnad eller krav. Kommer du hit erhåller du mer information då vi har två anslagstavlor som ständigt uppdateras med medlemmars önskemål och information om kommande aktiviteter. Till exempel matsedel till veckans sopplunch och möten angående intressepolitisk verksamhet från RSMHs förbund och Distrikt

RSMH Kungsholmen är en innerstadsförening som är belägen intill St Görans sjukhus, nära till Fridhemsplan samt Stadshagens tunnelbanestationer. Som alla andra RSMH-föreningar är tyngdpunkten på verksamheten lagd på kamratstöd samt intressepolitik. Föreningen har öppet mån - tors kl 14.00 - 18.00, samt fre 14.00-16.00. Vi har personal som är på plats dessa tider. Övrig tid samt helger är det medlemmar sköter öppethållandet.

Vi har telefonnummer : 08 13 19 64