RSMH Kungsholmen

RSMH Kungsholmen är en innerstadsförening som är belägen intill St Görans sjukhus, nära till Fridhemsplan samt Stadshagens tunnelbanestationer. Som alla andra RSMH-föreningar är tyngdpunkten på verksamheten lagd på kamratstöd samt intressepolitik. Föreningen har öppet mån - tors kl 14.00 - 18.00, samt fre 14.00-16.00. Vi har personal som är på plats dessa tider. Övrig tid samt helger är det medlemmar sköter öppethållandet.
Vi har telefonnummer : 08 13 19 64
Vi har bland annat fotokurs för medlemmar, självhjälpskurs, måleri på lördagar, bad på badhus, kamratstöd samt att det går att få hjälp med websurfning och basal datahjälp.

Vår förening:
Idén med vår förening är att personer med egen erfarenhet av psykisk ohälsa, och anhöriga, ska få möjligheten att träffas och utbyta erfarenheter med varandra under kamratliga förhållanden. Vi hittar på trevliga aktiviteter tillsammans och vid behov stöttar vi varandra. Vår verksamhet bygger på att vi är justa mot varandra och att vi hjälps åt - när vi orkar och känner att vi kan.

Det här händer på RSMH Kungsholmen:
Kostnadsfri fotogrupp träffas varannan söndag klockan 13:00
kontaktperson: Mikael tel. 073-7670163

Målargrupp varannan lördag kl. 11-15
kontaktperson: RSMH Kungsholmen tel. 08-13 19 64

AA onsdagar kl. 18-19:30, fredagar kl. 13-14
kontaktperson: Mikael tel. 073-7670163

AA Early Birds Lördagar och Söndagar kl 10-11
kontaktperson: Magnus 0705-113061

SLAA onsdagar kl. 07:30-8:30

(www.slaa.se/event/stockholm-kungsholmen)

Självhjälpsgruppen MIX varannan tisdag kl. 18:30 - 20:30
kontaktperson: Johan tel: 0735-297959
En självhjälpsgrupp för personer med egen erfarenhet av psykiska besvär och till närstående - tillsammans.

Aktiv Fritid
gruppen för oss ungdomar hänvisar till Facebooksida: “Aktiv Fritid Stockholm”.

Skansen kort
Om ni är en grupp på minst tre personer kan ni komma till lokalen och låna ett kort till Skansen över dagen.

Simkort
Om du har FAR eller har pension kan vi erbjuda badkort till Stockholms badhus gratis. Kontakta kansliet för mer information. Vi kan erbjuda bad i grupp eller enskilt.

Kort till Waxholmsbåtarna
Utflykt med Waxholmsbolaget kan göras efter överenskommelse. Kom till lokalen och framför dina önskemål.

Cinemateket
Filmvisning regelbundet. Kontakta kansliet för uppdaterad information om filmval och tider. Vi har HBO, Netflix och Draken film. Den sistnämnda är en strömningstjänst som erbjuder kulturella filmer på hög nivå. Utvalda av Göteborgs film festival. Vi har även ett stort bibliotek av DVD-filmer i lokalen. Hör av er med filmönskemål. Kanske vi har den filmen du önskar se!

Lokalen
Vi har WIFI i lokalen och även datorer till utlåning, som man kan få hjälp med att hantera och skrivare, samt kopiator vid behov.
Det finns även ett stort allrum med en ny 55” tums StorTV.
TV, filmduk för biovisning, stort matbord för flera personer och en köksavdelning.
Motionsrum med hantlar, cykel, pilatesboll mm. Träningsinstruktion kan fås om så önskas.

Medlemskap
Som medlem får du löpande information om våra aktiviteter och gratis prenumeration på RSMH:s tidning Revansch. Du får vara med på medlemsmöten, föreslå olika saker och förstås rösta när vi fattar beslut. I medlemskapet ingår gratis firande av olika högtider under året, t.ex. julbord, påsk och midsommarfirande. Det kostar 150 kronor per år att vara medlem och betalas in på PG 438674-4.

Vi har en kanslist anställd på halvtid som håller öppet vardagar.
Måndagar har vi mingelmåndag. Då är lokalen öppen för alla mellan 14 - 18 . Du behöver inte vara medlem. Ta med en kompis! Vi bjuder på kaffe och kaka utan kostnad och krav
Kommer du till lokalen kommer du att erhålla ytterligare information - vi har två anslagstavlor som ständigt uppdateras med medlemmars önskemål om övriga aktiviteter - t ex matlagning eller RSMH-möten angående intressepolitisk verksamhet.

Adress:
RSMH Kungsholmen
St Göransgatan 114
112 45 Stockholm
Tel:
08 13 19 64


Välkommen