RSMH blog

SCAM eller lurad......

article image

En modern saga där de digitala riddarna (läs: bankerna) och de listiga trollen (de där bedrägliga bedragarna) kämpar om de ädla funktionshindrade och seniorernas guld. Åh, det är en historia fylld av intriger, heroiska beslut och en touch av teknisk magi!

Först och främst har vi Högsta Domstolen, vår historias vise trollkarl, som med sin magiska klubba (eller ska vi säga rättvisa) den 21 juni 2022, förändrade spelets regler. Denna historiska dom är som en förtrollad skrift som tvingar de mäktiga drakarna, våra banker, att öppna sina valv och återlämna det stulna guldet till de som lurats. Ett stort steg för rättvisan, kan man säga!

Sedan har vi ARN, vår histories orakel, som har granskat de äldres äventyr och funnit att i de flesta fallen har de inte varit slarviga äventyrare, utan snarare ovetande resenärer i den digitala vildmarken. Tack vare ARN:s visdom, behöver dessa tappra själar endast återlämna en bråkdel av det förlorade – även om, låt oss vara ärliga, även en bråkdel kan kännas som en förmögenhet för många.

Nu, till bankernas nya kall: att transformera från giriga drakar till beskyddande riddare. Detta är inte en tid för halvhjärtade åtgärder; bankerna måste rusta upp med digitala sköldar och magiska verktyg för att skydda sina ädle kunder. Tänk dig magiska vaktposter som frågar "Är det verkligen din avsikt att skicka dessa pengar till en okänd trollkarl i fjärran land?" eller kanske en trollbindande process som dubbelkollar varje steg i transaktionen. Dessa är inte bara praktiska lösningar, utan även tecken på att våra bankdrakar äntligen tar sitt ansvar på allvar.

Men, kära läsare, detta är inte en saga där bara de stora spelarna har en roll. Nej, i denna berättelse har även de lokala hjältarna, som RSMH:s medlemmar, en avgörande roll att spela. De sprider visdomens ord bland folket, undervisar om de hemliga konsterna att skydda sina digitala skatter, att endast vandra på säkra stigar i internetdjungeln, och att alltid vara vaksamma mot trollens sluga knep och bedrägerier.

Detta är en värld där gamla berättelser möter nya teknologier, där visa domare och orakel spelar lika viktiga roller som de tappra hjältarna på marken. Och som i alla goda sagor, hoppas vi på ett lyckligt slut – där rättvisa skipas, de lurade får sina skatter tillbaka, och bankerna slutligen står som väktare av det goda i vår digitala värld.

Så slutar denna del av vår saga, med förhoppningen om att våra äldre hjältar ska få sin välförtjänta upprättelse och att de en gång likgiltiga bankjättarna nu vaknar upp till sitt nya kall som väktare och beskyddare i det digitala riket. Och vi, kära läsare, får fortsätta att hoppas och tro på en framtid där teknik och rättvisa går hand i hand.

HM
231201