Utfärd till Vaxholm

Utflykt till Vaxholm med länets föreningar 2017-06-20

Tisdagen den 20 juni anordnade RSMH Stockholms läns distrikt en utfärd till Vaxholm. Resan dit genomfördes med SL-buss som avgick från Danderyds sjukhus kl 09.31, tidigt, några hade hoppat på bussen redan vid Östra Station och satt på plats redan när bussen kom till Danderyd. Vädrets makter hade enligt prognoserna predestinerat regn som skulle vara avklarat till kl 10.00 i Vaxholm. Dock var det soligt redan från början och i stort var vädret på vår sida hela dagen. Vid avfärd vid 15.00 från Vaxholm antog vädrets makter skepnaden av dusch, inte stilla utan modell monsun. Det regnade då, rejält, men då var vi på hemväg. När vi kom fram till Vaxholm var det en kort promenad till linfärjan som skulle tas oss över till fästningen där vi hade beställt guidad tur i museet

På plats på fästningen togs vi emot av vår guide som visade fästningens historia, och även hur försvaret av Stockholm var tänkt, samt blandade upp med anekdoter om livet på fästningen. Historien är alltid intressant, och när den är nåra och påtaglig som det blir när man är på plats blir det än bättre. Vi var totalt 31 personer som var med under dagen. Totalt skulle vi varit 40 st, 2 st hade lämnat återbud av personliga skäl, 6 st bara kom inte, och vi hade några som var på väntelista då vi var fullbokade.

Efter färd med linfärja tillbaka till Vaxholm, (och visst svinn får man räkna med, 2 personer missade avgången tillbaka till Vaxholm och fick vänta 15 minuter på nästa avgång) delades gruppen upp i olika matlag som inmundigade lunch på olika ställen i Vaxholm. Efter måltiden var det fri tid i Vaxholm och därefter hemfärd. Vädrets makter stod oss som sagt bi och regnet i form av monsunvariant startade när vi satt på bussen hem.

Ett stort tack till alla er som var med för en fin dag och en tillönskan om en skön sommar så ses vi efter sommaren. Under hösten har vi mycket att göra, vi kommer att ha vår jubileumsföreläsning på ABF-huset i slutet på november, förbundet har sin sista föreläsning i serien jubileumsföreläsningar i augusti. Förberedelserna inför valet 2018 påbörjas med kraft under hösten, som vanligt är det normal verksamhet i föreningarna, studiedagar i distriktsregi på ffa 82:an och i december startas förberedelserna inför lokalföreningarnas årsmöten under februari 2018. Kort sagt, vi kommer att få arbetstopp, så ta nu en välförtjänt vila och njut av sol och värme.

Ha nu en skön sommar.

Bilder från Vaxholm