Old stuff

Äldre aktuella händelser alternativt viktig infoRSMH 50 år

RSMH som organisation fyller 50 i år, 2017. Det celebreras med ett antal föreläsningar på ABF-huset i Stockholm, där RSMH-riks håller i 3 föreläsningar, mars, maj och augusti samt RSMH Stockholms läns distrikt håller i den sista, den 21 november 2017 med start kl 13. Det kommer att bli en dag som riktar sig gentemot psykisk ohälsa med paneldebatt, gästföreläsning bland annat. Som dragplåster och "inropare" har distriktet städslat Hans Brontén, känd från TV bland annat.
Planeringen inför detta evenemang pågår som bäst, vi har det mesta under kontroll, men som alltid finns det "hål" att fylla med annat, så om det finns önskemål går det alldeles utmärkt att kontakta arrangörsgruppen på mail : jubileum@rsmhstockholm.seFolder och program om jubileumsdagen 2017-11-21Studiedag 2017-12-07

RSMH Stockholms läns distrikt inbjuder till studiedag.

Träffen är till för lokalföreningarnas förtroendevalda och våra representanter i funktionhinderråden, patient- och närståenderåd och andra samverkansgrupper.
Samtliga medlemmar som är intresserade av studiedagens tema är välkomna

Syftet är som tidigare att få fördjupade kunskaper inom området hälsa, psykiatri, psykiatriska behandlingsmetoder och olika psykoterapifrågor. Vår målsättning är också att få beredskap att som representant i olika förtroendeuppdrag kunna problematisera och skapa opinion för viktiga samhällsfrågor som rör psykiatri och socialtjänst.
Vi som förtroendevalda ser till att medlemmarna i våra föreningar får information och ges möjlighet att diskutera sådant som tas upp under studiedagarna.
Under förmiddagen kommer Maria Lee, leg. psykolog, från Prima Barn- och Vuxenpsykiatri och talar om KBT, kognitiv beteendeterapi.
Under eftermiddagen möter vi Nadja Gruberg, Dipl. Bildterapeut och Dipl. Uttryckande Konstterapeut som talar om bildterapi, forskning mm. Dessutom praktiska övningar.

Tid: Torsdagen den 7 december 2017, kl 9.30-16.00.
Plats: Läns - HSO, S:t Göransgatan 82 A, T-bana Fridhemsplan.


Vi bjuder på lunch. Tänk på att undvika parfym och dylikt denna dag pga allergier i vår grupp. Nötter och citrusfrukter får inte tas in i lokalen.
Tacksam om ni anmäler ert deltagande genom att klicka på länken och fylla i uppgifterna.Jubileumsdag Södertälje/Nykvarn 35 år 2017-10-22

Jubileumsdag för RSMH Södertälje som firar 35 år.

Vi firar detta mellan kl 11 & 17 på Karlslundsgatan 25 i Södertälje.
Kl 14 kommer Folkmusiktrion PIVO att underhålla med visor och låtar från när och fjärran. Dan Öberg på sång och gitarr

Vi bjuder på lättare förtäring och bokloppis

Välkomna


Studiedag 2017-10-19

Träffen är till för lokalföreningarnas förtroendevalda och våra representanter i funktionhinderråden, patient- och närståenderåd och andra samverkansgrupper.

Under förmiddagen kommer Viveca Axelsson, SKL och talar om SIP, samordnad individuell planering.
Under eftermiddagen kommer Anna Quarnström, RSMH, projektledare för inlåst – men ej utan rättigheter.
Hon talar om tvångsvård och mänskliga rättigheter.

Vi bjuder på lunch, men kommer att ta ut en avgift på 40 kr per deltagare som erläggs kontant vid ankomst

Utflykt till Vaxholms fästning 2017-06-20

Kort redovisning av Vaxholms utförd , klicka här


Årsmötet 2017-04-25

Årsmötesprotokoll 2017-04-25Studiedagen om medlemsvärvning.

En del råd och tips om medlemsvärvning.
Läs mer här