RSMH Värmekällan


Sollentuna

RSMH Värmekällan i Sollentuna är en av dom allra äldsta lokalföreningarna inom RSMH.
För närvarande utgår vår verksamhet inte från någon egen föreningslokal, men vi samverkar med kommunens egna aktiviteter och kan därför boka tider för våra sammankomster i både Vita villan S:t Eriks väg 2 (se kartan nedan eller i eget fönster) – bredvid Sofielundsskolan och på Träfflokalen Ture vid Oppegårdsstråket 10 (klicka på länken för karta i eget fönster) på Malmvägssidan av Sollentuna station.
Under våren 2019 ordnar vi våra två studiecirklar i Församlingshuset i Tureberg, Sköldvägen 10 i Sollentuna Centrum.

Se vår separata inbjudan till cirklarna!

Välkommen till en ny medlemsträff

med en ny intressant gästföreläsning!

LÖRDAGEN DEN 6 april KL 13 – 16
I Vita villan S:t Eriks väg 2 i Sollentuna

Vi börjar träffen som vanligt med en enkel lunch kl 13
Ca 13.30 välkomnar vi vår gästföreläsare
Maria Morris Nilsson

Temat för Marias föreläsning är ”Det kan bli bättre”.
”Maria tar med oss på resa genom livet. Vi får höra hur det vart och är att leva med bipolär sjukdom utifrån sina egna erfarenheter.
Maria lägger stor vikt vid sina verktyg och strategier som hjälpt henne att få ett mer balanserat liv. Bemötande, återhämtning samt tankar om anhöriga.
Maria vill ge hopp om att det kan bli bättre. Hon gör det med stor inlevelse, en ärlighet och är positiv i sitt uttryck!”
Maria kommer också att kort berätta om sina erfarenheter om arbetet som Peer Support inom Stockholms stads socialtjänst!

Varmt välkommen! / Styrelsen för RSMH Värmekällan

Anmäl dig gärna senast på fredag den 5/4 till Raija på 072-0268 275 eller till Veronica på 072-760 26 90

Ja visst, ta med dig en 20-lapp för förtäring!

Vi samarbetar med ABF Norra Stockholms län!


Inbjudan till en utflykt med RSMH Värmekällan!

Utflyktsdag är söndagen den 14 april och kl 15.30 – 16.30 får vi en guidad visning av den anrika gamla Sollentuna kyrkan som ligger vackert på höjden mellan Norrviken C och Rotebro C.

Hur tar vi oss till kyrkan o kan vi göra något innan visningen?

Du som vill åka buss dit kan åka med Veronica som tar buss 520 från Sollentuna station kl 13.27 mot Holmboda via Norrviken. Bussen har hållplats just vid Sollentuna kyrka! Raija väntar vid den hållplatsen och därifrån tar vi den korta men underbart vackra promenaden tillsammans (ca 10 min) till Restaurang Max Burgers vid Rotebro Handelsplats. Du vet, där ligger ju Coop i Rotebro, Willys o många fler affärer!

Vi beställer vackert väder 😊 för att kunna sitta ute, umgås och äta en enkel men god (Raija har testat o ger 10 poäng av 10 möjliga!) hamburger lunch tillsammans eller bara fikar den som så vill. Om vi inte lyckas få det där solskenet just den dagen, kan vi mycket väl sitta inne på den rymliga, ljusa o fräscha pizzerian!

Vi får gå från pizzerian ca 15.10 för att hinna till kyrkan i god tid till 15.30!
Vid behov och stort intresse för fortsatt guidning kan vi få stanna i kyrkan något längre, men buss 520 avgår från Kyrkan mot Sollentuna station kl 16.50!

Anmäl dig till Raija på 072-0268 275 eller till Veronica på 072-760 26 90!
Du får gärna ringa upp om du har frågor kring denna utflykt, t ex kommunikationer med buss eller tåg eller om du skulle vilja följa med om någon åker med egen bil!

VARMT VÄLKOMMEN ATT ANMÄLA DIG!

Styrelsen för RSMH Värmekällan

Javisst en sak till! Om du åker buss med Veronica är det bra att vara på hållplatsen för buss 520 i Sollentuna C mot Holmboda redan 13.15!

Vi samverkar med ABF Norra Stockholms län!


Välkommen till en utflykt till Edsbergs slott och Edsvik

onsdagen den 17 april!
(Detta 1700-slott är inte handikappanpassad, tyvärr!)
Vid denna utflykt gör vi en guidad rundvandring inne på själva slottet. Vi får höra om livet på slottet under århundraden och om dom kända och betydande kulturpersonligheterna och deras familjer som ägt och bott på slottet och även om några som besökt slottet eller också tjänstgjort där!

Vi träffas kl 13.15 vid huvudingången till slottet på parksidan (ej sjösidan) och går in gemensamt när hela gruppen anlänt.
Kl 13.30 börjar vår rundvandring från rum till rum tillsammans med vår guide intendenten Peter Holstad. Guidningen är en timme lång.
Efter visningen går vi till kafeterian för att ta en enkel fika med dopp och fortsätter att umgås och diskutera kring vårt besök på slottet och kanske har vi fått mersmak kring kommande utställningar på Edsvik, mm!

Du är välkommen att ringa upp om du har frågor kring denna utflykt, t ex angående kommunikationer med buss eller tåg eller om du skulle vilja följa med någon som eventuellt åker med egen bil!
VARMT VÄLKOMMEN ATT ANMÄLA DIG!

Till Raija på 072-0268 275 eller till Veronica på 072-760 26 90!!
/ Styrelsen för RSMH Värmekällan

Vi samverkar med ABF Norra Stockholms län!


Vi ordnar också medlemsträffar, ofta med en föreläsning i något aktuellt tema.
I samband med storhelger ordnar vi gemensamt helgfirande.
Varje termin gör vi även några gemensamma kulturutflykter, lokalt inom Sollentuna och ibland även någon teater- eller museiutflykt. Vi vidarebefordrar inbjudningar till sammankomster hos vårt distrikt, förbundet eller till något som kommunen anordnar och till mycket mera!
Vi gör utskick till våra medlemmar ca en gång per månad. Till våra utskick bifogar vi, förutom information om våra kommande aktiviteter, ofta även aktuell och viktig information om olika brukarfrågor, mm.
Ett viktigt inslag i vår verksamhet är att vi är representerade i olika samverkansorgan inom kommunens socialpsykiatri och inom vårt psykiatriområde. Därmed har vi möjligheten att framföra våra åsikter och förbättringsförslag både muntligt och skriftligt.

RSMH Värmekällan, du hittar oss på St Eriks väg 2 i Sollentuna (se kartan nedan), och vi har träffar någon gång i månaden.